Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Vier jaar Online Pedagoog: een terugblik

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
maandag, 27 februari 2012

Op 1 maart 2012 is Online Pedagoog officieel 4 jaar in de lucht. In deze vier jaar is er veel gebeurd. Hier een kleine terugblik.

In 2007 merkten wij, Eveline Groeneveld en Barbara Arbesser, beiden afgestudeerd orthopedagoog, dat het soms niet zo eenvoudig was om snel geholpen te worden bij milde opvoedingsproblemen. Online opvoedingsondersteuning stond toen nog redelijk in de kinderschoenen.

Na heel wat brainstormen, testsessies en adviezen, was het zover: Online Pedagoog was in de lucht! Toen was het zaak om onze de website onder de aandacht te brengen in tijdschriften, op tv en op internet. Op het persbericht over Online Pedagoog en onze werkwijze dat in 2008 de deur uitging, kwamen veel reacties. De meeste reacties waren positief. Sommige critici reageerden in eerste instantie ook sceptisch op het concept van Online Pedagoog: Online hulpverlening, mag dat wel? Kun je wel advies geven zonder ouders en kind te ontmoeten?

Ons antwoord op deze vraag is, dat online opvoedingsondersteuning zeker wel nuttig en, in deze tijden, zelfs in toenemende mate belangrijk is. Ouders kijken vaak als eerste op internet, om antwoord te krijgen op hun opvoedingsvraag. Veel informatie die via internet te vinden is, is vrij algemeen, terwijl ieder kind anders is. Via Online Pedagoog kunnen mensen ook een opvoedingsadvies op maat krijgen van een gediplomeerd orthopedagoog. Natuurlijk is er veel zorgvuldigheid geboden. Vaak gaat er een mailwisseling met de cliënt vooraf aan ons eigenlijke advies, waarin we bepaalde zaken navragen. Op deze manier krijgen we een optimaal beeld van de gezinssituatie er kan er een advies op maat worden geboden.

Online Pedagoog was een pionier op het gebied van online opvoedingsondersteuning. Vier jaar verder weten steeds meer mensen de weg naar Online Pedagoog te vinden. Onze cliënten zijn heel divers. Moeders, vaders, jongeren, ooms, tantes, grootouders en leraren kloppen regelmatig aan met een vraag over opvoeding. Over het werk bij Online Pedagoog zijn we nog steeds erg enthousiast. Het is altijd weer een uitdaging om een goed advies op maat via mail of chat te verstrekken. Geen twee situaties zijn precies hetzelfde. We werken intensief samen en overleggen vaak hulpvragen. voor. Op deze manier kunnen we bij Online Pedagoog nog betere hulp op maat bieden.

 


‘Wat vind je het leukste aan het werk voor Online Pedagoog?’ werd mij laatst gevraagd. Geen eenvoudige vraag... De uitdaging, de afwisseling ook het feit dat we dikwijls ouders bereiken die anders de gang naar een orthopedagoog of naar een andere hulpverlener niet of pas veel later hadden ingezet. Vaak krijgen we een aantal weken na het verstrekken van een advies een reactie van de cliënt dat het advies zo goed werkt en hoe blij ze zijn met onze hulp. Dat zijn misschien wel de mooiste momenten voor mij.

Ik wil de gelegenheid nemen om op mijn beurt al onze cliënten te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Op nog vele jaren Online Pedagoog!