Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Informatie

Hulp vragen bij Online Pedagoog

Hulpverlening van Online Pedagoog is bedoeld voor ouders die op een bepaald punt van de opvoeding behoefte hebben een extra 'steuntje in de rug'. Naast ouders kunnen ook leraren, jongeren of andere mensen met een bepaald opvoedingsvraagstuk bij Online Pedagoog terecht.  

 

 

Online Pedagoog verleent op twee manieren hulp: 

 

Hulp vragen bij Online Pedagoog in twee stappen:

Stap 1: Maak gratis en vrijblijvend een account aan.
Stap 2: Log nu in bij Online Pedagoog. Nadat u ingelogd bent, heeft u direct toegang tot uw eigen persoonlijke ''online omgeving'' (rechts boven). Dit is een speciaal beveiligde omgeving waar alleen u toegang toe heeft. Vanuit uw online omgeving kunt u uw opvoedingsprobleem voorleggen per mail of een chatafspraak maken met een van ons.

 

 

Advies nalezen of downloaden:
In uw online omgeving worden al uw  hulpverleningsmails en chats discreet, veilig en zorgvuldig bewaard. Op deze manier kunt u op elk gewenst moment de consulten rustig nalezen zonder ze op uw harde schijf te hoeven opslaan.

Uiteraard hebben wij een strikt privacybeleid: Uw gegevens en hulpvragen zullen nooit zonder uw uitdrukkelijke toestemming doorgespeeld worden aan derden.

Ben je nog geen 16?

Ook als je nog geen 16 bent, ben je van harte welkom op Online Pedagoog. Voor het hulpverlenen hebben we dan echter wel wettelijk gezien toestemming nodig van je gezaghebbende ouders of voogd. Stuur ons een mailtje, dan bekijken we samen wat in jouw situatie de beste manier is.

Onze visie en werkwijze

Snelle hulpverlening is voor iedereen plezierig. Wij werken met korte lijnen en zonder lange wachttijden. Veel problemen lijken te onstaan door bepaald ongewenst gedrag. Bijvoorbeeld een kind dat 'nooit luistert', een jongere die 'vertikt om zijn huiswerk te maken'. Veel ouders ervaren op bepaalde opvoedingsvlakken gevoelens van onmacht en frustratie.  Wij streven ernaar, niet alleen naar gedrag te kijken maar meer naar de achterliggende behoeften van ouders en kinderen die het gedrag vertonen. Onze visie is, dat wanneer behoeften bevredigd worden het een stuk gezelliger en harmonieuzer is. Op naar ontspannen ouderschap - en de problemen verminderen veelal of verdwijnen zelfs. 

Online Pedagoog biedt geen vervanging voor een huisarts of andere face-to-face professional.  Online Pedagoog stelt geen diagnoses. 

 

Het gezicht achter Online Pedagoog

Online Pedagoog wordt momenteel gerund door Barbara van Ooyen. Zij is in 2008 afgestudeerd in de Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als orthopedagoog geregistreerd in het register van de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO).