Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Auti Doe Dag in Hellendoorn op 4 april 2009

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
woensdag, 11 maart 2009
Een dagje pretpak betekent in veel gezinnen plezier voor ouders en kinderen. Voor kinderen met autisme kan dit anders liggen: Veel autistische kinderen hebben moeite om de prikkels in een pretpark te verwerken en kunnen er daardoor minder van genieten dan kinderen zonder deze
stoornis.

Op 4 april 2009 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) speciaal voor deze groep de eerste Auti-Doe-Dag, in Avonturenpark Hellendoorn. Het park is dan exclusief geopend voor deze groep kinderen en hun families. Er wordt op deze dag extra aandacht besteden aan een autisme-vriendelijke omgeving. Zo zijn er extra informatiepunten en vrijwilligers in het park aanwezig, wordt er gewerkt aan meer wachttijdsignalering en het voorkomen van drukte. Op de website van de NVA kan bovendien een voorbereidingskit gedownload worden met extra informatie over het park en tips om de dag alvast goed voor te bereiden.

Een hoogtepunt op deze dag zal de opening van de langste knikkerbaan ter wereld zijn, door de 25-jarige Jelle Bakker. Hij heeft zelf autisme en bouwen van knikkerbanen is zijn passie.

Naast het begrip vragen voor de stoornis Autisme staat de dag in het teken van plezier hebben met de hele familie.