Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Kinderyoga populairder dan ooit

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
vrijdag, 13 maart 2009

Dat kinderen tegenwoordig een prikkelrijk leven leiden, is niets nieuw. Invloeden als tv, internet, mobiele telefoons, huiswerk en vervroegde puberteit kunnen kinderen veel onrust in het hoofd bezorgen. Want rust is tegenwoordig schaars in kinderlevens. Dit kan een slechte houding, slechte ademhaling, piekeren, vergeetachtigheid, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen in de hand werken. Ook wordt de drukke omgeving soms aangewezen als mede-oorzaak voor het feit dat steeds meer kinderen de diagnose ADHD krijgen.

Rust en harmonie en gezonde beweging is (juist) in deze tijd belangrijk voor veel kinderen. Kinderyoga kan hierbij uitkomst bieden.

 

Het Algemeen Dagblad ging op bezoek bij praktijk Pureyoga, waaryogadocente Rineke Vierhoven kinderyoga geeft. Er komen veel verschillende kinderen in haar yogales. Kinderen die moeite hebben met ontspannen, niet goed ademen of niet goed weten hoe ze moeten spelen. Volgens haar is de oorzaak hiervan ‘overprikkeling’ door de drukte om hen heen.

 

Kinderyoga wordt zowel door de ouders als de kinderen positief ontvangen. Het zorgt voor verbetering van de lichaamshouding en het kind krijgt tevens de kans om zijn gedachten los te laten - natuurlijk op een speelse manier die past bij de betreffende leeftijd.

 

In veel Europese landen, en in Australië, India en de VS is kinderyoga al volledig ingeburgerd. Daar is het normaal dat de onderwijzer op de basisschool tussen lessen door wat yoga-oefeningen doet. Resultaat is dat de kinderen door zo´n oefening meteen zich erna beter kunnen concentreren op de les.

 

Heeft u meer vragen over kinderyoga of wilt u weten of het bij uw kind zou kunnen passen? Online Pedagoog geeft u graag een persoonlijk advies.