Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Plasterk: Meer inspelen op seksualisering jeugd nodig

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
zaterdag, 04 april 2009

De maatschappij ''seksualiseert''. Op televisie, internet en in bladen raken jongeren vaak al op jonge leeftijd overspoeld met zogenaamde seksuele prikkels. Zowel ouders als kinderen moeden de uitwerking van deze prikkels bij de jeugd in gezonde banen leiden, aldus minister Ronald Plasterk van onderwijs.

Plasterk wil letten op kwaliteit en implementatie van pedagogische lespaketten over dit onderwerp gaan. Er zou controle moeten plaatsvinden bij scholen of deze genoeg kennis en middelen hebben om jongeren toe te rusten op de seksuele prikkels die zij in het dagelijks leven tegen komen.   

 

De grootste invloed op seksuele opvattingen van jongeren komt echter niet uit de media, zo blijkt uit onderzoek dat Plasterk heeft laten uitvoeren. De invloed van ouders en vrienden is groter. De onderzoekers adviseren ouders op positieve wijze aandacht te besteden aan mediaopvang. Verbieden is hierbij geen oplossing.

Online Pedagoog sluit zich bij deze visie aan. Ouders zouden op een rustig moment met kinderen moeten praten over de seksuele prikkels uit de media. Bij sommige ouders roept dit gene en ongemak op. Binnenkort zal Online Pedagoog dieper op dit onderwerp ingaan. Heeft u intussen behoefte aan persoonlijke adviezen over de seksuele opvoeding van uw kind of adolescent. Aarzel niet om ons om advies te vragen.