Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Kinderen versterken zelfvertrouwen op SterKamp

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
donderdag, 07 mei 2009
Onzekerheden en angsten kunnen kinderen in het dagelijks leven flink dwarszitten. Voor deze groep kinderen organiseert Stichting de Ster de zogenoemde Ster- en Maankampen in de mei-, zomer- en herfstvakanties. In Spits is vandaag een artikel verschenen over het SterKamp dat vorige week in Austerlitz plaatsvond.

Elk vakantiekamp van Stichting de Ster staat in het teken van spel, theater, beweging en niet op de laatste plaats plezier. Naast de groepsleiding zijn er professionele acteurs, pedagogen, psychologen, creatief therapeuten en bewegingsdeskundigen aanwezig. Er wordt gewerkt in kleine groepen met voldoende ruimte en aandacht voor elk kind.

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UVA) is gebleken dat het SterKamp werkt. Zowel op korte als op langere termijn is er gekeken hoe onzekere kinderen - die op Sterkamp zijn geweest - zich ontwikkelden in vergelijking met onzekere kinderen die niet op Sterkamp zijn geweest. Ook het vervolgkamp, het zogenoemde MaanKamp, is in wetenschappelijk onderzoek effectief gebleken. De kinderen voelen zich na het kamp zekerder, sociaal meer geaccepteerd en trekken zich minder terug uit groepen.


Meer informatie is te vinden op: http://www.stichtingdester.nl en via nummer 020-4281230.