Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Win de DVD Game On or Game Over van Keith Bakker

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
donderdag, 11 juni 2009

Online Pedagoog mag een exemplaar van de film Game On or Game Over van Keith Bakker weggeven!

Herken jij jezelf in het bovenstaande of ziet u als ouder dat uw kind zich niet kan losrukken van een bepaald spel? Vertel ons je verhaal en win de DVD. Je kunt ook tips insturen die kunnen helpen om om te gaan met de verleidingen van het gamen. De beste tips worden op onze website geplaatst en dingen ook mee naar de DVD.
Mail naar info@onlinepedagoog.nl onder vermelding van Game Over. 

Verslavingsdeskundige en coach Keith Bakker heeft een film geproduceerd over obsessief gamegedrag, genaamd Game On or Game Over. Hoewel de gameverslaving officieel nog niet is erkend als psychiatrische stoornis, zijn er veel jongeren die de verleidingen van het gamen niet kunnen weerstaan. Sinds de opkomst van de online games is dit des te duidelijker.

In de film Game On or Game Over komen jongeren aan het woord, maar ook hun ouders en enkele deskundigen, waaronder Keith Bakker. Ook interessant is een interview met een ontwikkelaar van online games. Hij laat zien dat de spelletjes expres worden ontwikkeld om jongeren zo lang mogelijk aan het spelen te houden. De games van tegenwoordig hebben geen einde. Je kunt eindeloos doorgaan met spelen. Zelfs als je even niet speelt, leeft de virtuele wereld die gecreëerd is verder en zijn er ontwikkelingen gaande die je op dat moment mist. Daarnaast kan je via de chat contact leggen met andere spelers, soms aan de andere kant van de wereld. Samen kan je missies volbrengen, tenminste… als je maar blijft spelen. Verlies van controle over je eigen gamegedrag kan het gevolg zijn.

Uit de verhalen van de voormalig gameverslaafden die aan het woord komen, valt op te maken dat hun hele leven bestond uit gamen. Soms besteedden ze wel 16 tot 20 uur per dag aan het spel. De rest van het leven, zoals het eten, de school en persoonlijke relaties schoten erbij in. Voor de ouders van deze jongeren was het moeilijk om te zien dat er bijna geen contact meer mogelijk was met hun kind. Zij zagen dat het de verkeerde kant op ging en probeerden openingen te zoeken om hun kind te helpen. Vanwege de ontkenning bij de jongere was dit geen gemakkelijke opgave.

Tussen de interviews in Game On or Game Over worden vragen getoond die kunnen aanzetten tot zelfreflectie. Dit zou kunnen helpen bij het doorbreken van de ontkenningsfase. Kijk naar deze film en beantwoordt de vragen zo eerlijk mogelijk.

Game On or Game Over is interessant voor fanatieke gamers, maar ook voor hun ouders en andere betrokkenen.

Kijk voor meer informatie over de film Game Over op: http://www.smithandjones.nl.