Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Komt de Bureau Jeugdzorg nog wel aan hulpverlenen toe? Dossier Jeugdzorg van Vrij Nederland.

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
dinsdag, 02 juni 2009
Nadat afgelopen week wederom een familiedrama heeft plaatsgevonden, rijst de vraag: welke rol behoort Bureau Jeugdzorg te spelen in de hulpverlening en hoe kan het dat een dergelijk incident toch heeft plaatsgevonden? Zowel online als offline wordt de werkwijze van Bureau Jeugdzorg weer ter discussie gesteld.

Omdat Vrij Nederland de discussie rondom Bureau Jeugdzorg levend wil houden, is zij gestart met een nieuw initiatief: Dossier Jeugdzorg. De aanleiding voor het oprichten van dit online dossier was een driedelige reportage van redacteur Margalith Kleijwegt, die constateerde dat Bureau Jeugdzorg niet meer aan hulpverlenen toekomt. “De hulpverlener heet casemanager en ziet nauwelijks mensen meer. Uit angst voor een volgende Savanna, de peuter die door haar moeder en stiefvader werd vermoord, verschansen hulpverleners zich achter protocollen en vergaderen ze zich suf, aldus Kleijwegt.

De vragen waarover in dossier jeugdzorg gediscussieerd kan worden, zijn onder andere:
Komt Bureau Jeugdzorg nog wel aan hulpverlenen toe?
Is die protocollendwang niet doorgeschoten?
Hanteert Bureau Jeugdzorg nog wel de menselijke maat?
Hoe zou het beter kunnen?

Iedereen die wel eens met Bureau Jeugdzorg in aanraking is gekomen, op persoonlijk of professioneel vlak, kan meepraten op: http://www.vn.nl/Verhalen/Dossiers/DossierJeugdzorg.htm