Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Uitgelicht: Op stap met de autipas

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
vrijdag, 05 juni 2009

Op de website www.autisme.nl wordt belangrijke informatie verstrekt over het hebben van autisme of een aan autisme verwandte stoornissen. Op deze website vindt u onder andere informatie over de auti-pas.

De auti-pas is een persoonlijke pas waarop, behalve de persoonsgegevens van de pashouder, ook de belangrijkste kenmerken van autisme worden uitgelegd. Omdat de kenmerken van autisme per persoon verschillen, geeft de pas de mogelijkheid om aan te vinken welke kenmerken typerend zijn
voor de pashouder.

De auti-pas helpt kinderen en volwassenen met een autistische stoornis om hun problematiek kunnen uitleggen op een eenvoudige en duidelijke manier uit te leggen.

De auti-pas is bedoeld om begrip bij de omgeving te kweken. Daarnaast zijn er bepaalde attractieparken die extra medewerking verlenen aan mensen met een auti-pas. Op www.autisme.nl zijn deze in kaart gebracht:
 

Walibi World (Bij de informatiebalie kunt u met de Autipas een speciale pas ophalen, die met 4 personen te gebruiken is. De uitgang van een attractie zal zo voor u de ingang zijn en zo hoeven mensen met autisme niet te wachten in een drukke rij!)

Disneyland Parijs (Bij de Guest Relationsbalie in de hal, na de kassa's, haalt u de Assisted Access Card. Hiermee krijgt u bij een aantal attracties het voordeel van niet in de rij hoeven wachten. Daarnaast kunt u bij parades en shows gebruik maken van de speciale kijkruimtes voor gehandicapten. Zo kunnen mensen met autisme ook genieten in Disneyland Parijs!)

Linnaeushof (laat de Autipas bij de kassa zien, dit park is autivriendelijk!)

Diergaarde Blijdorp (advies is om toegangskaarten aan te schaffen bij de ingang Oceaniumzijde, daar is het rustiger)

Movie Park Germany (toon de Autipas bij de Gästeservice en bij de kassa, dit park is autismevriendelijk!)

Avonturenpark Hellendoorn (toon de Autipas bij de kassa, het personeel is geinstrueerd!).

 

Heeft u nog meer vragen over de auti-pas of het hebben van autisme? Bezoek de website www.autisme.nl of vraag het in een consult met een van de orthopedagogen van Online Pedagoog!