Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Nieuwe voorlichtingsfilm over Gilles de la Tourette

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
maandag, 15 juni 2009

Het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS) is een neurologische stoornis. Patienten met deze Gilles de la Tourette hebben verschijnselen die de vorm hebben van ongecontroleerde spierbewegingen en het maken van geluiden, zogenaamde ´tics´. Deze stoornis manifesteert zich over het algemeen al in de kinderleeftijd (altijd voor het 21e levensjaar).

Naar schatting hebben 1 op de 100 mensen in meer of mindere mate last van deze stoornis. Veel kinderen die gebukt gaan onder Gilles de la Tourette stuiten op veel onbegrip van hun omgeving.

De Stichting Gilles de La Tourette heeft een voorlichtingsfilm uitgebracht voor deze stoornis. In het filmpje komen twee kinderen (10 en 13) en hun ouders en en twee jong-volwassenen (19 en 20) en een partner aan het woord. In de film vertellen zij hun persoonlijke verhaal en wat voor invloed Gilles de la Tourette heeft op hun dagelijks leven.

De film is vanaf €12,50 te bestellen via de Stichting Gilles de la Tourette. Hij kan goed als uitleg gebruikt worden in middelbare schoolklassen waarin een leerling met Tourette zit of als psycho-educatie voor de (ouders van) kinderen die recent deze diagnose hebben gekregen. 


Zie hier de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1L037R_LG44