Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Jeugdbeleid in Troonrede 2009

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
dinsdag, 15 september 2009

Vandaag heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix de troonrede de traditionele troonrede uitgesproken. Ook dit jaar zijn er weer een aantal belangrijke uitspraken gedaan over de jeugd en volksgezondheid.Uiteraard stond de troonrede op Prinsjesdag 2009in het teken van de economische crisis. Omdat door de recessie ook minder belasting door bedrijven en particulieren worden afgedragen, komt er minder geld in de staatkas, wat geleid heeft tot een forse toename van de staatsschuld.Bij ongewijzigd beleid kan dit een negatieve impact hebben voor de financiering van onder andere zorg en onderwijs. De regering geeft aan, bezorgd te zijn over de gevolgen die dit voor jongeren kan hebben, die straks te maken krijgen met onbetaalbare premies.Vandaag heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix de troonrede de traditionele troonrede uitgesproken. Ook dit jaar zijn er weer een aantal belangrijke uitspraken gedaan over de jeugd en volksgezondheid.

Bij ongewijzigd beleid kan dit een negatieve impact hebben voor de financiering van onder andere zorg en onderwijs. De regering geeft aan, bezorgd te zijn over de gevolgen die dit voor jongeren kan hebben, die straks te maken krijgen met onbetaalbare premies.

De oplossing voor dit begrotingstekort wordt gezocht in ouderen en huiseigenaars. De regering is voornemens de AOW leeftijd te verhogen naar 67 jaar en de huiseigenaren zwaarder te belasten.

-------

Wat vindt u van de troonrede 2009? Praat erover mee bij Online Pedagoog! Stuur een mailtje naar info@onlinepedagoog.nl