Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Programma over psychische problemen bij kinderen

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
maandag, 21 september 2009
In het programma Buitenbeentjes, psychische problemen op jonge leeftijd worden gezinnen waarin kinderen aan psychische problemen lijden geportretteerd. In de reeks afleveringen wordt informatie gegeven over de aard, de oorzaken en de behandeling van zes veelvoorkomende, vaak ernstige psychische aandoeningen bij kinderen en adolescenten. Ook wordt er informatie gegeven over de achtergrond van de stoornissen.  Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met het Fonds Psychische Gezondheid en de Hersenstiching Nederland.

Vandaag, op 21 september 2009, is er aandacht voor de 7 jarige Gert. Hij lijdt onder ADHD en vertoont hierdoor hyperactief gedrag en heeft concentratieproblemen. Door de juiste medicijnen gaat het op school en thuis redelijk goed met Gert.

Geen tijd gehad om te kijken?
Op http://www.itvdb.nl/tvshow/Buitenbeentjes,+psychische+problemen+op+jonge+leeftijd kunt u alle afleveringen van de serie bekijken. Eerder deze maand werd er in het programma aandacht besteed aan  depressiviteit respectievelijk een angststoornis op jonge leeftijd.