Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Vertrek van Sinterklaas op tv - wat vindt u?

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
dinsdag, 29 september 2009

Het duurt nog eventjes - op zaterdag 14 november 2009 heeft de Goedheiligman weer zijn intocht in Nederland. Van dit spectacel doet de NPS al vele jaren verslag. Op 6 december vertrekt de Sint weer 'stilletjes'. Voor veel kinderen vanzelfsprekend, omdat ze niet anders gewend zijn. Voor kinderen met autisme echter heel vervelend, aldus de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Autistische kinderen hebben volgens de vereniging duidelijke structuur nodig en daarmee ook een duidelijke afsluiting van het sinterklaasgebeuren.
 
Het Sint Nicolaasgenootschap en de Nederlandse Vereniging voor Autisme zijn van mening dat een duidelijke afsluiting van het feest veel onrust bij autistische kinderen kan voorkomen. Beide organisaties steunen de actie Weg met Sinterklaas, opgezet door een moeder van twee autistische kinderen.

Online Pedagoog is zeer benieuwd naar uw mening. Denkt u dat de uittocht van Sinterklaas een belangrijke toevoeging aan het ritueel is, of vindt u de huidige situatie wenselijker? Stuur een mailtje naar info@onlinepedagoog. Bij voldoende respons zal er een samenvatting van de meningen gepubliceerd worden op Online Pedagoog.