Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Twee justitiële jeugdinterventies erkend

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
zondag, 31 januari 2010

De Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie heeft afgelopen december twee interventies voor de jeugdvolledig erkend: 'Leren van Delict' en 'Agressieregulatie op Maat Ambulant'.

De commissie stelt zich ten doel de kwaliteit van interventies te borgen en toetsen, teneinde ervoor te zorgen dat de door hun erkende interventies effectief zijn.
 

'Leren van Delict' interventie voor jongeren die wegens een gewelddadig delict in een justitiële jeugdinrichting zijn geplaatst. De interventatie is gebaseerd op het middels cognitieve gedragstherapi vergroten van het inzicht hoe hun delinquente gedrag ontstaat. Zij worden bewust van alternatieve oplossingen en leren tevens verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van hun gedrag.


'Agressieregulatie op Maat Ambulant' is een interventie die jongeren met forse agressieproblematiek leert hun agressie beter onder controle te houden. De interventie wordt aangeboden in een ambulante setting.'Agressieregulatie op Maat Ambulant' is een langdurige behandeling. De behandeling duurt zes maanden tot twee jaar.

Meer informatie: Erkende justitiële jeugdinterventies; NJi - Dossier Effectiviteit van jeugdinterventies
Bron: Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie