Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Eerste Nederlandse Autismeweek

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
donderdag, 11 februari 2010
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. In navolging van Wereld Autisme Dag organiseren Het AutismeFonds en De Nederlandse Vereniging voor Autisme: Autismeweek, van 2 tot en met 10 april 2010.

Het doel van de Nederlandse Autismeweek is meer bekendheid te geven aan autisme onder het grote publiek en vooroordelen weg te nemen. In het kader van deze week zullen in het hele land activiteiten en bijeenkomsten worden georganiseerd, variërend van lezingen tot speciale sportdagen.

De week wordt afgesloten met een grote themadag op zaterdag 10 april. Op deze dag wordt ook de Autismevriendelijkheids-prijs uitgereikt aan een persoon of instelling die zich het best heeft ingezet om het leven voor mensen met autisme leefbaarder te maken.

Het programma van de Autismeweek 2010 is vanaf eind januari te vinden op de actiewebsite van het AutismeFonds: www.autismeweek.nl en wordt vanaf dan continue gevoed met nieuwe informatie.