Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Wees de Foto - herinneringen voor weeskinderen

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
donderdag, 08 april 2010
Heb je er wel eens bij stil dat weeskinderen vrijwel geen tastbare herinneringen uit het verleden hebben? Ze hebben niemand die hun bijzondere momenten vastlegt. NCRV Mambapoint besteedt in een item uitgebreid aandacht aan Stichting Wees de Foto. Fotografen van deze stichting bezoeken weeshuizen in ontwikkelingslanden, waar ze de kinderen op de foto zetten. Na afloop van het bezoek krijgt ieder kind een persoonlijk fotoboek cadeau.

Deze fotoshoots zijn zo belangrijk, omdat de weeskinderen van de fotografe veel persoonlijke aandacht krijgen. De fotografe schiet niet alleen kiekjes, maar leeft en eet een week lang met de weeskinderen. Door de persoonlijke aandacht zie je de kinderen groeien. Zowel voor de weeskinderen als de fotograaf is het een bijzondere ervaring. Het fotoboek dat ze na afloop krijgen is een blijvende herinnering aan deze speciale week en hun leven in het weeshuis.

Voor NCRV Mambapoint interviewt presentatrice  Evelien Bosch fotografe Ilse Struik die in Nairobi foto’s maakt van kinderen in een weeshuis. Het is een zeer speciaal item geworden:

Lees hier meer over Stichting Wees de Foto: http://www.weesdefoto.nl