Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Voor het eerst mogelijk: opvoedingsvragen via chat voorleggen aan een orthopedagoog

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
donderdag, 03 april 2008
Een online consult krijgen van een gediplomeerde orthopedagoog – vanaf nu kan het. El Niño ICT lanceert deze maand de hulpverleningssite Online Pedagoog (www.onlinepedagoog.nl). Voor het eerst is het mogelijk om via de chat opvoedingsvragen voor te leggen aan een orthopedagoog.

De oprichters, beiden afgestudeerd in de Pedagogische Wetenschappen, bieden hun expertise aan op twee manieren: via een 1-op-1 chatafspraak of een persoonlijk emailconsult. Tijdens een consult kunnen ouders, jongeren en andere betrokkenen een breed scala aan onderwerpen aan de orde stellen, bijvoorbeeld psychosociale problemen van kinderen en adolescenten, gedragsproblemen die zorgen voor een hoop onrust in huis of stressvolle situaties, zoals een chronische ziekte van een van de kinderen.

 “Soms kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken” – dat is de slogan van Online Pedagoog. Zoals de zin impliceert, is het doel van Online Pedagoog juist ook die mensen te bereiken die aarzelen om met hun problemen naar een hulpverlener te gaan. Veel hulpverleningsinstanties kennen lange wachtlijsten of nemen slechts cliënten aan na verwijzing van de huisarts, school of specialist. Daardoor haken cliënten met ‘lichte problematiek’ of opvoedingsonzekerheden vaak af of vallen ‘buiten de boot’.

Online Pedagoog is ontstaan naar aanleiding van de grote vraag van ouders en jongeren om een gemakkelijke en relatief anonieme manier van begeleiding. Het is niet meer nodig om voor een consult de deur uit te gaan, waardoor de reistijd komt te vervallen. Ook is het mogelijk om buiten de gangbare werktijden een afspraak te maken op Online Pedagoog, zodat werkende ouders en drukke scholieren ook de gelegenheid krijgen om van de dienst gebruik te maken.

Op de website van Online Pedagoog is niet alleen een chat- of e-mailconsult aan te vragen, maar zijn ook diverse informatieve artikelen en nieuwsberichten te vinden. Deze informatie is gratis toegankelijk en wordt regelmatig aangevuld.