Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Ouders: Praten over roken moeilijk

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
maandag, 20 september 2010

Veel ouders vinden het niet makkelijk om met hun kind over roken te praten. Dat blijkt uit onderzoek dat TNS NIPO in opdracht van STIVORO heeft uitgevoerd. Hoewel de meeste ouders beweren wel eens met hun kind over roken gesproken te hebben - 91 procent zegt er minimaal jaarlijks op terug te komen - ervaart 35 procent van de 10- tot 17-jarigen dit niet zo. De jongeren zeggen het afgelopen jaar nooit een dergelijk gesprek met hun ouders te hebben gevoerd.

 

De STIVORO en het Trimbos-instituut willen dit jaar samen een campagne voeren om communicatie over middelengebruik tussen ouder en kind te verbeteren. De invalshoek van dit deel van de campagne is dat het wenselijk is dat ouders met hun kind over dit thema spreken voordat het naar de brugklas gaat.

 

Op de website uwkindenroken.nl kunnen ouders informatie en vinden over het voeren van zo'n gesprek. Ze kunnen het gesprek ook oefenen. Ook zullen er door de GGD's en de instellingen voor verslavingszorg ouderbijeenkomsten georganiseerd worden.