Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Nieuwe kliniek eetstoornissen geopend

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
donderdag, 21 oktober 2010

Novarum,een gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen en obesitas, heeft op 18 oktober j.l. een kliniek geopend. Deze kliniek is bedoeld voor patienten wier eetstoornissen te ernstig zijn voor reguliere behandeling.  Clienten verblijven voor korte tijd in het centrum en krijgen daar een individuele aanpak.

Clienten die in aanmerking komen hebben veelal een lange weg te gaan tot genezing. Het doel in deze kliniek is de stabilisatie van de eetstoornis en voorbereiding op verdere behandeling of begeleiding. 


Ook mensen die naast hun eetstoornis andere complexe problemen hebben of psychiatrisch vlak, of ex-cliënten met ernstige terugval. Daarnaast is de behandeling geschikt voor mensen die bij andere klinieken op de wachtlijst staan en dringend hulp nodig hebben.

Eetstoornissen zijn een groot probleem: maar liefst zo'n 180.000 Nederlanders lijden er in meer of mindere mate onder. Hiervan is zo'n 95 vrouw.  Een aanzienlijk aantal van de clienten lijdt ook aan meervoudige psychiatrische aandoeningen.