Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Cito maakt toetsen voor het speciaal onderwijs

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
donderdag, 28 oktober 2010

Elke leerling is anders. Zo kan de ene leerling is goed zijn in rekenen, terwijl spelling minder soepel gaat, en heeft de volgende leerling bijvoorbeeld hele specifieke problemen bij begrijpend lezen. Speciale leerlingen vallen nu soms uit op de huidige toetsen of de toetsen meten niet precies wat de zouden moeten meten.

Om de ontwikkeling van speciale leerlingen goed te kunnen volgen komt Cito het aankomende schooljaar voor het eerst met toetsen die afgestemd zijn op speciale leerlingen, voor die de sprong in de stof af en toe te groot is. 

De toetsen richten zich op begrijpend lezen, spelling en rekenen en zijn bedoeld voor leerlingen met een leerniveau van groep 3 tot groep 5 van het basisonderwijs. De toetsen zijn voor leerlingen in het speciaal onderwijs (SO) en speciaal basisonderwijs (SBO) en kunnen ook gebruikt worden voor de zorgleerlingen in het reguliere basisonderwijs, zoals de leerlingen met een lagere intelligentie, aandachtsproblemen of leerlingen die gebaat zijn bij extra veel structuur.