Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Per 01-01-11 stop wachtlijst PGB

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
zondag, 02 januari 2011

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Het jaar begint met goed nieuws voor kinderen die op de wachtlijst staan voor een persoonsgebonden budget: 16 december jl is besloten dat de PGB wachtlijst per 1 januari wordt opgeheven.

Het PGB is veel in het nieuws geweest. Dit PGB is een geldbedrag dat door de overheid toegekend kan worden aan kinderen met speciale behoeften. Het PGB is ook wel bekend als ‘rugzakje’. Met dit bedrag kunnen de ouders van de kinderen de verzorging, verpleging en begeleiding kunt inkopen die het kind nodig heeft. Dit kan varieren van bepaalde hulpmiddelen tot extra begeleiding op school of in de thuissituatie. Ook consulten bij Online Pedagoog kunnen ingekocht worden vanuit het PGB.

In 2010 was het vastgestelde budget voor PGB fors overschreden, waardoor de tweede kamer zich genoodzaakt voelde om een stop in te stellen voor de toekenning van nieuwe PGB’s. In de praktijk betekende dit dat kinderen die de zorg hard nodig hadden hier geen financiele middelen voor kregen. De maatregel heeft tot veel commotie geleid bij ouders, kinderen, scholen en hulpverleners. De kinderen werden op een wachtlijst geplaatst, wat voor sommige gezinnen en kinderen 2010 tot een erg moeilijk jaar heeft gemaakt, waarin de nodige zorg niet betaald kon worden.
Online Pedagoog leeft erg veel met deze gezinnen.

Per 1 januari 2011 is de stop opgeheven. Dit betekent dat er weer opnieuw PBG’s toegekend worden. Online Pedagoog hoopt voor alle kinderen en ouders die het afgelopen jaar de dupe zijn geweest van de bezuinigingen dat er met deze stop snel betere tijden aanbreken en wil hen in het bijzonder veel sterkte en goeds toewensen voor 2011.