Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Proef: opvoedingshulp via school

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
donderdag, 04 augustus 2011

Sommige kinderen en jongeren komen op een bepaald punt in hun leven forse opvoedings- en ontwikkelingsproblemen tegen waarvoor ze gespecialiseerde zorg nodig hebben. De gang naar de jeugdzorg is voor ouders en jeugdigen niet altijd makkelijk.

Een oplossing zou zijn opvoedingsondersteuning via school te bieden. Hiervoor zouden extra opvoedingsdeskundigen of orthopedagogen kunnen worden ingezet. Komend schooljaar gaat er een pilot van start op tien Brabantse scholen voor voortgezet onderwijs. Hierbij wordt bekeken in hoeverre deze vorm van zorg aanslaat en effectief is.

 

De hoop is, dat als de proef succesvol blijkt, dat jongere via extra ondersteuning op school sneller kunnen worden geholpen, zonder eerst lange wachtlijstprocedures te doorlopen. Het is bekend dat bij opvoedingsproblemen hulp in een zo vroeg mogelijk stadium wenselijk is. In het verlengde hiervan zouden op den duur de wachtlijsten korter kunnen worden, doordat een deel van de problemen via de school kunnen worden aangepakt.