Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Afgewezen tieners zoeken eerder relatie

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
maandag, 05 maart 2012
Er bestaat bij tieners een relatie tussen liefde zoeken en liefde tekort komen. Vandaag promoveert socioloog Katya Ivanova op dit onderwerp.

Jongeren die in hun een zekere mate aan warmte en positiviteit missen, bleken eerder een romantische relatie aan te gaan. De bevindingen zouden een zekere compensatiedrang kunnen suggereren. Ook bij pubers tussen die tussen 11 en 13 jaar een scheiding van hun ouders doormaakten, bleken eerder een relatie aan te gaan dan leeftijdsgenoten met niet-gescheiden ouders.

Een opgemerkelijk resultaat is volgens de promovenda dat de kans op het vroeg aangaan van een relatie in Nederlandse eenoudergezinnen kleiner is dan in tweeoudergezinnen. In Amerika blijkt dit andersom te zijn. Volgens Ivanova is een reden dat in Nederland meer ouders parttime werken, waardoor er meer aandacht naar het kind uitgaat.

--

Bron: Nederlands jeugdinstituut.

Wilt u advies over hoe u uw kind kunt helpen bij een scheiding, een stressvolle periode of hoe u uw ouderschap positief kunt inrichten? Stel uw vraag dan aan Online Pedagoog. Dit kan via email en chat.