Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Beeldhorloge helpt jeugd met slecht tijdgevoel

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
dinsdag, 20 maart 2012

Een blik op ons horloge vertelt ons of het tijd is om op te staan, of we op tijd zijn voor school of werk en of het al tijd is om te eten. Niet alleen met de klok oriënteren we ons op de tijd; ons tijdgevoel helpt ons vaak de tijd in te schatten en onze dag in te delen.

Niet voor iedereen is dit echter vanzelfsprekend. Er zijn jongeren die grote moeite hebben om hun dag te structureren of te bedenken waar het tijd voor is en die niet goed uit de voeten kunnen met een normaal horloge. Voor hen kan het beeldhorloge soalaas bieden. Op 9 maart jongstleden werd het eerste beeldhorloge uitgereikt.

Het concept voor het beeldhorloge is tien jaar geleden bedacht door Ben Bunt, vader van een dochter met een verstandelijke beperking die haar dag niet goed zelfstandig kon structureren. In samenwerking met ondernemer Nanko Brattinga werkte Bunt zijn idee uit.

Het beeldhorloge is eenvoudig te programmeren met zelfgekozen afbeeldingen en zou jongeren met een beperking veel voordelen kunnen opleveren. Kijk op www.beeldhorloge.nl voor meer informatie of om het horloge te bestellen.