Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Online hulpverlening steeds populairder

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
vrijdag, 03 januari 2014

Online hulpverlening bij psychische, sociale en maatschappelijke problemen zit nog steeds in de lift. Dit blijkt uit cijfers die het Netwerk Online Hulp afgelopen november presenteerde. Het afgelopen jaar is de vraag naar Online hulp weer met 40% gestegen. In het jaar ervoor was dit zelfs 50%.

Ook de bekendheid van online hulpverlening heeft een vlucht gemaakt. Toen Online Pedagoog in 2008 startte, leidde dit soms tot verbaasde reacties. Werkt online hulpverlening wel? Is kwaliteit te garanderen? Inmiddels hebben wij vele klanten op weg mogen helpen met problemen in de opvoeding en daar zijn we best trots op. We hopen, ook in dit nieuwe jaar – 2014 – weer veel ouders en gezinnen te kunnen helpen.

Anonimiteit bij online hulpverlening

Het anonieme karakter van online hulp blijkt een belangrijke reden bij het kiezen voor online hulp. Veel mensen ervaren problemen bij opvoeding van je kinderen of met jezelf in de knoop zitten als een teken van zwakte en schamen zich ervoor. Terwijl dit eigenlijk nergens voor nodig is, aldus Online Pedagoog. Toch kan het prettig zijn om vanuit de eigen thuisomgeving online contact te hebben met een hulpverlener, zoals een orthopedagoog.

Anonimiteit bij Online Pedagoog

De klanten van Online Pedagoog worden gevraagd een geldige naam en een woonadres in te voeren. Dit is enkel van belang voor de facturatie. De orthopedagogen van Online Pedagoog gebruiken uw adres voor geen enkel ander doeleinde en gaan zorgvuldig om met uw privacy. Wanneer u hier vragen over heeft, aarzel niet om contact met ons op te nemen.