Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Tienermeisjes vragen steeds vaker online advies en minder vaak ouderlijke hulp

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
woensdag, 30 juli 2008
Vroeger hadden vader, moeder en vrienden de meest belangrijke adviserende rol wanneer een puber tegen problemen aanliep. Tegenwoordig gaan tieners steeds vaker op zoek naar online hulp. Slechts 25% van de adolescente meisjes stapt naar hun moeder voor advies. Dit blijkt uit een Brits onderzoek onder duizend meisjes in de leeftijd van 13 tot 19 jaar en hun ouders.

Opvallend is dat 22% van de ondervraagde ouders aangeven dat ze niet weten hoe ze advies zouden moeten geven aan hun dochter. De helft van de ouders zegt zich ongemakkelijk te voelen wanneer hun dochter advies aan hen zou vragen.

Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat de generatiekloof steeds groter is geworden. Meer dan 55% van de ouders van de ondervraagde tieners, zegt vroeger wel regelmatig bij hún ouders aangeklopt te hebben voor advies. Belangrijke onderwerpen zoals drugsgebruik, seks, abortus, en SOA’s zijn tegenwoordig taboe in de ouder-kindrelatie.

Loop je op school, thuis of in de omgang met vrienden tegen problemen aan en wil je deze online delen? Misschien kunnen wij je helpen. Lees de informatie op deze website alvast door en maak een account aan. Voor vragen kun je ons e-mailen of klikken op de button 'gratis kennismakingsgesprek' (alleen te zien als de pedagoog niet in gesprek is).