Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Avontuurlijk spel belangrijk voor ontwikkeling

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
dinsdag, 05 augustus 2008
Bij spel staat veiligheid volgens veel ouders terecht voorop. Gewenste veiligheid mag echter niet ten koste gaan van de mogelijkheid tot avontuurlijk spel, aldus Britse onderzoekers.

In Groot-Britannie bleek uit een onderzoek dat veel ouders liever niet willen dat hun kinderen zonder toezicht buiten spelen. Op straat spelen en in bomen zonder toezicht is voor veel ouders uit den boze. Overzichtelijke speeltuinen verdienen voor veel ouders de voorkeur.

Toch is avontuurlijk spel van belang voor kinderen. Uitdaging en grenzen aftasten hoort bij een gezonde ontwikkeling. Een beetje vallen en opstaan is volgens de onderzoekers helemaal niet erg. Dit vinden ook experts van de organisate P
layDay.
Avontuurlijk buitenspel traint het inschattingsvermogen en verbetert het zelfvertrouwen organisatie is het dan ook erg belangrijk dat kinderen weer avontuurlijk leren spelen. Hierdoor krijgen ze een beter inschattingsvermogen en meer zelfvertrouwen. Bovendien gaat dergelijk spel vaak gepaard met veel lichaamsbeweging, wat de gezondheid ook tengoede komt.