Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

ADHD-medicatie mogelijk in basispakket

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
donderdag, 14 augustus 2008

Er komt misschien een dekking voor het medicijn Strattera. Dit meldt Balans, de belangenvereniging voor o.a. patienten met ADHD, op haar website.

Strattera is een redelijk nieuw medicijn dat wordt gebruikt bij de aandachtsstoornis met hyperactiviteit ADHD. Volgens de farmaceut van het geneesmiddel hebben veel kinderen die ongevoelig zijn voor het geneesmiddel Ritalin wel baat bij een behandeling met Strattera.

Strattera heeft in onderzoek aangetoond gedurende de hele dag effectief te zijn in het verlichten van de kernsymptomen van ADHD: hyperactiviteit,impulsiviteit en aandachtstekort.

Op 15 oktober wordt er een uitspraak over vergoeding van het ADHD-medicijn Strattera. Tot nu toe werd alleen het middel Ritalin volledig vergoed. Gevolg is dat duizenden kinderen met ADHD niet kunnen profiteren van een optimale behandeling. Voor hun ouders zijn de kosten van de nieuwe medicijnen te hoog.

Ids Terpstra, de directeur van Balans hoopt erg op de toekomstige vergoeding. Hij vindt dat een adequate behandeling van ADHD voor elke jonge patient toegangelijk moet zijn. Voor de komst van Strattera was er voor veel kinderen geen goede behandeling voorhanden, hetgeen een negatief effect kan hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen en hun directe omgeving.