Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Fit dankzij de spelcomputer

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
woensdag, 20 augustus 2008

Mede doordat buitenspelen terrein heeft verloren aan de alternatieven zoals PC en spelcomputer, bewegen veel Nederlandse jongeren minder, hetgeen overgewicht en een verminderde conditie in de hand kan werken. Computerspel en beweging - moet het altijd of of zijn? Niet volgens het TNO.

De computermarkt heeft op het verschijnsel ingespeeld door een aantal actieve computergames te ontwikkelen.   


TNO heeft zes van deze actieve computergames recentelijk getest. Hierbij werd gekeken of de games de kinderen daadwerkelijk helpen om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) te halen en daarnaast plezier verschaffen. 

Uit het onderzoek is gebleken, dat verscheidene games (Xerbike, Lasersquash en de Apartgame en Dance Dance Revolution) tot voldoende intensiteit om aan de NNGB te voldoen. De top-3 van leukste actieve games is volgens de kinderen: Lasersquash, de Apartgame en de Wii.

--

bron: nu.nl

 

 

---

Opinie orthopedagoog Barbara Arbesser: Het is naar mijn mening zeker mooi meegenomen als kinderen computeren en bewegen kunnen combineren. Hierbij hoeven ze ook niet langduring zitten in een bepaalde houding en veel spellen trainen ook de motoriek en het reactievermogen. Naar mijn mening is het echter niet wenselijk voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind als de actieve games teveel het buitenspelen en buiten sporten gaat vervangen. Geregeld bewegen in de buitenlucht draagt bij aan de gezondheid en de sociale ontwikkeling van het kind.