Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Vader-kind gesprekken ontbreken soms

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
donderdag, 04 september 2008

Van de Nederlandse thuiswonende kinderen beweert 16 procent nooit een gesprek met zijn of haar vader alleen te voeren. Dit terwijl slechts 2 procent van de vaders aangeeft nooit een 1-op-1 gesprek met zijn thuiswonende kind te voeren. Zo blijkt uit een onderzoek onder 830 vaders en thuiswonende kinderen tussen 12 en 20 jaar, uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy.

54 procent van de kinderen zegt meer dan twee keer per week een individueel gesprek met vader te hebben, tegen 70 procent van de vaders.

Niet alleen omtrent de belevening van de frequentie is er verschil tussen de beleving van vaders en hun zoons of dochters; ook de inhoud van deze gesprekken binnen de vader-zoon of vader-dochter relatie wordt anders beleefd. Volgens de vaders bespreken de kinderen nagenoeg ieder onderwerp met hen. Alleen onderwerpen als seks en emoties worden volgens vaders in traditionele gezinnen meer met de moeder besproken. In de beleving van veel kinderen worden met vaders met name over schoolprestaties of praktische zaken gesproken.

----