Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Baby kan zich verplaatsen in volwassene

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
donderdag, 25 september 2008
Volgens Duitse onderzoekers is het babybrein tot meer in staat dan wij tot nu toe hebben aangenomen. Baby’s kunnen volgens het onderzoeksteam begrijpen wat volwassenen denken en voelen. Ook zijn baby’s al in staat om zonder woorden te communiceren.

Om het denkvermogen van baby’s te onderzoeken, hebben de wetenschappers een aantal experimenten opgesteld. De onderzoekers zetten een voorwerp op een tafel. Enkele tellen later zou het voorwerp van de tafel vallen. De baby’s zagen het voorwerp van de tafel vallen, maar de ouders werden geïnstrueerd om soms weg te kijken en soms wel naar het vallende voorwerp te kijken.

Wat bleek? Wanneer de ouders aan de baby’s vroegen waar het gevallen voorwerp was gebleven, probeerden de baby’s de ouders te helpen door de plek van het gevallen voorwerp aan te wijzen. Echter, dit deden de baby’s alleen als de ouder zelf niet naar het vallende voorwerp had gekeken!

Volgens de onderzoekers betekent dit dat baby’s goed doorhebben of ouders hulp nodig hebben bij het zoeken. Baby’s begrijpen wat volwassenen willen en kunnen zich tot op zekere hoogte verplaatsen in de belevingswereld van volwassenen. En dit alles zonder woorden!


Bron: Het laatste nieuws.