Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Informatie over vergoeding Strattera en andere medicijnen tegen ADHD

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
woensdag, 03 december 2008
Het medicijn Strattera, dat wordt voorgeschreven bij ADHD, zal niet in het basispakket komen. De Haagse rechtbank besloot dit vorige week naar aanleiding van een geschil tussen het farmaceutische bedrijf en het Ministerie van Volksgezondheid.

De overheid had geoordeeld dat Strattera niet volledig vergoed zal worden, omdat het medicijn niets toevoegt aan de middelen tegen ADHD die wel worden vergoed. Gebruikers zullen wel een vergoeding van 18 cent per dag krijgen.

Diverse zorgverzekeraars bieden echter aanvullende verzekeringspakketten aan waarbinnen de kosten voor Strattera volledig worden vergoed. Enkele zorgverzekeraars hebben zelfs een coulanceregeling waardoor Strattera ook in hun basispakket zal worden vergoed. Neen daarom even contact op met uw zorgverzekeraar als uw kind Strattera gebruikt.

Op de website Medicijnkosten is te zien hoeveel het gebruik van Strattera en andere medicijnen u gaat kosten in 2009: http://www.medicijnkosten.nl/default.asp?size=K
Op de website van Balansdigitaal is een overzicht te vinden van vergoedingen van ADHD-medicatie: http://www.balansdigitaal.nl/sitemanager.asp?pid=1639