Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Brussel trekt grof geld uit voor veilig internet voor kinderen

Gepubliceerd door Eveline Groeneveld op:
donderdag, 11 december 2008
De EU gaat 55 miljoen investeren om internetten veiliger te maken voor kinderen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van de EU naar het gebruik van “nieuwe media”, zoals internet en mobiele telefoons onder kinderen.

Het geld dat de EU uittrekt, zal gebruikt worden om software te ontwikkelen die kinderlokkers en online pesters moeten weren. Ook wordt een deel van het geld gestopt in voorlichtingscampagnes, die tot doel hebben om kinderen en ouders bewust te maken van de risico’s van internet.

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven van kinderen. Driekwart van de Europese schoolgaande kinderen gebruikt met een zekere regelmaat internet. Zeker de helft van de tienjarige kinderen beschikt over een eigen mobieltje.

Online Pedagoog merkt dat ook ouders zich zorgen maken over de mogelijke gevaren die kinderen online lopen. Het gebruik van internet en mobiele telefoontjes brengt een zekere mate van verantwoordelijkheid met zich mee en niet alle kinderen kunnen dit aan. Daarnaast is het niet eenvoudig om kinderen goed voor te bereiden op de gevaren van internet, zoals het aangesproken worden door een volwassen man die zich voordoet als kind. Toch hoort Online Pedagoog dat kinderen regelmatig te maken hebben met dergelijke situaties en daarom vinden wij het belangrijk dat de huidige generatie kinderen goed wordt begeleid bij het surfen en wordt voorgelicht over de voor- en nadelen van internet.

Wilt u advies over de begeleiding van uw kind? Aarzel dan niet om een e-mail te sturen of chat aan te vragen. Wij staan u graag te woord.