Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Boekentips voor 2009

Gepubliceerd door Barbara Arbesser op:
vrijdag, 26 december 2008

Speciaal als tip voor tijdens- en na de feestdagen heeft Online Pedagoog een selectie gemaakt van leuke boeken, speciaal voor ouders en kinderen.

De selectie is gemaakt op grond van meestgestelde vragen en gegeven adviezen in 2008.

 

Leerrijke activiteiten met uw peuter en kleuter - voor drukbezette mama's
J. Macgillian
Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044714463
Prijs: bij Bruna 15,95.

Toelichting: Bij Online Pedagoog is een deel van het advies, dat wij uitbrengen, veelal positieve aandacht geven aan het jonge kind. Dit is goed voor de ouder-kindrelatie, geeft het kind zelfvertrouwen en is kan ook voor de ouder erg leuk zijn. Voor veel drukke ouders is het soms best lastig om voldoende quality-time vrij te maken. Sommige ouders geven zelfs aan het moeilijk te vinden om leuke activiteiten te bedenken. Dit boek biedt tips om invulling te geven voor deze waardevolle ouder-kindtijd. Er staat voor elk wat wils in.

Ik wil slapen!... Maar mijn kind niet
I. van den Wijngaarden
Tirion Algemeen
ISBN: 9789085740460
Prijs: bij Bruna 12,50

Toelichting: Dit boek voorziet in algemene, proffesionele tips en adviezen voor ouders wiens jonge kinderen niet willen slapen. Behalve informatief kan het boek ook voor veel ouders en hart onder de riem zijn: ''je bent niet de enige met dit probleem''.
Online Pedagoog draagt graag een steentje bij door in te gaan op je persoonlijke situatie en samen te bekijken hoe bepaalde adviezen in de eigen gezinssituatie het beste kunnen worden toegepast.

Praten met je tiener
P. Adraenssens.
Lannoo Algemeen Fonds
ISBN: 97890967593
Prijs: bij Bruna 19,95

Toelichting: In de puberteit kan de relatie van ouder en kind onder druk komen te staan. Vooral de communicatie verloopt in veel gezinnen stroever dan ervoor. Dit boek is een handige, leuke leidraad met veel tips over de inhoud van de boodschappen en de manier waarop je een boodschap als ouder het succesvolste kunt overbrengen. Het boek is geschreven door een bekende kinderpsychiater.

 

Online Pedagoog wenst u veel leesplezier.

Heeft u zelf een gouden boekentip? Stuur uw tip aan info@onlinepedagoog.nl