Aanmelden
 Wachtwoord vergeten?

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van online hulpverlening?

De voordelen en toepassingsmogelijkheden van online hulpverlening zijn legio. Online hulpverlening is populair, omdat:

 

Online hulpverlening, mag dat zomaar?

Online hulpverleners dienen zich aan dezelfde regels te houden als traditionele hulpverleners. Er bestaan geen specifieke regels of wetten voor internethulpverlening.

Hoeveel advies krijg ik als ik een consult aanvraag?

In de regel kunt u erop rekenen dat wij meerdere A4's met uitleg en tips terugsturen. Het hangt af van de hulpvraag hoe lang ons advies exact is. U kunt er dus in ieder geval zeker van zijn dat uw vraag met zorg wordt behandeld en dat u een uitgebreid antwoord krijgt.

 Hoe snel krijg ik hulp?

Wij streven ernaar mails binnen 5 werkdagen te beantwoorden. In het uitzonderlijke geval dat dit, bv door ziekte, niet lukt zullen wij u altijd tijdig op de hoogte stellen.

Chats kunt u bij ons ver vooruitboeken, maar over het algemeen is er binnen 2 dagen plek. Tot 24 uur van tevoren kunt u kostenloos afzeggen. Uw geld wordt dan door Online Pedagoog teruggestort.

Wilt u een chat plannen voor een dag dat er (nog) niemand ingepland staat? Neem dan contact met ons op via info@onlinepedagoog.nl

Kan Online Pedagoog bij elk probleem helpen?

Online communicatie kan nooit het face-to-face contact met een hulpverlener vervangen. Het is daarom raadzaam om in geval van ernstige psychische, lichamelijke, sociale of emotionele stoornissen altijd een hulpverlener in te schakelen die wel direct contact kan bieden.

Wat gebeurt er als ik een vraag stel die niet geschikt wordt geacht voor online hulpverlening?

Als Online Pedagoog na het lezen en eventueel intern bespreken van het probleem tot de conclusie komt dat online hulpverlening geen geschikte manier is om het probleem aan te pakken, zult u hiervan direct op de hoogte gebracht worden. De betaalde kosten worden in dat geval terugbetaald, waarbij 5 euro administratiekosten per mail in mindering wordt gebracht. Bij chatafspraken geeft Online Pedagoog een bedrag terug dat evenredig is met de niet-gebruikte gereserveerde chattijd, waarbij 5 euro administratiekosten in mindering wordt gebracht.

Wat is het privacybeleid van Online Pedagoog?

De orthopedagogen van Online Pedagoog houden zich strikt aan de beroepscode van de NVO. Hierin staat onder andere er een geheimhoudingsplicht geldt en persoonsinformatie niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de cliënt aan derden mag worden doorgespeeld. Er vindt enkel onderling overleg plaats tussen de beide orthopedagogen van Online Pedagoog, teneinde optimale hulpverlening te kunnen bieden. Onze chatbox is speciaal voor Online Pedagoog ontwikkeld en voldoet aan hoge eisen op het gebied van beveiliging. De volledige beroepscode van de NVO is te downloaden op www.nvo.nl.

Waarom moet ik mijn adres opgeven?

U ontvangt een factuur voor elk consult dat u van Online Pedagoog gekregen heeft. Op deze factuur worden uw naam en adres vermeld, zodat u deze eventueel kunt indienen bij uw zorgverzekeraar of als speciale hulp kunt aangeven bij de Belastingdienst. Deze instanties eisen dat op de factuur een datum, adres, naam en factuurnummer vermeld wordt. Uw gegevens worden NIET doorgegeven aan derden of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Door wie wordt Online Pedagoog gerund?

Online Pedagoog wordt gerund door twee orthopedagogen: drs. Eveline Groeneveld en drs. Barbara Arbesser-Rastburg, beiden aangesloten bij de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO). Online Pedagoog is onderdeel van El Niño (www.elnino-ict.com).

Waarom gelden er beperkingen aan hulpverlening aan kinderen en jongeren onder de 16 jaar?

Indien het kind of de jongere waarmee de hulpverleningsrelatie wordt aangegaan jonger is dan 16 jaar, is volgens de wet toestemming vereist van beide ouders of wettelijke vertegenwoordigers. In geval van juridisch co-ouderschap is eveneens van beide ouders toestemming vereist.

Is het mogelijk om een chatafspraak af te zeggen of te verzetten?

Afspraken kunnen tot een dag van te voren (24 uur) kosteloos verzet worden. Het afzeggen van afspraken is mogelijk tot 3 dagen (72 uur) voorafgaand aan de chat-sessie. Afspraken die buiten de gestelde termijn worden verzet of afgezegd, kunnen in rekening worden gebracht. Afzeggen of verzetten kan alleen via de e-mail. Stuur tijdig een mailtje naar: info@onlinepedagoog.nl met daarin alle gegevens over de afspraak, informatie over de status van de betaling en het factuurnummer. Er worden nooit kosten in rekening gebracht als Online Pedagoog de afspraak afzegt of verzet. Reeds verrichte betalingen voor de betreffende afspraak worden in dit geval uiteraard volledig teruggestort.

Wat gebeurt er als ik te laat in de chatbox kom?

Probeer op tijd te zijn. Als u te laat komt, gaat die tijd in principe van uw beschikbare tijd af. Wanneer er sprake is van overmacht, zal Online Pedagoog proberen u tegemoet te komen. Wij kunnen hier helaas echter niets garanderen.

Wat gebeurt er bij internetproblemen tijdens de chat?

Sommige mensen zijn huiverig om een betaalde chatsessie te boeken uit angst voor problemen met de internetverbinding. Internetproblemen zijn een vorm van overmacht en natuurlijk hebben wij hier begrip voor. Mochten er tijdens uw chatsessie problemen met uw internetverbinding optreden, wordt uw chatsessie indien mogelijk verlengd met het aantal gemiste minuten. Mocht het probleem lang aanhouden of is er vanuit uw kant of onze kant niet voldoende tijd voor uitloop, krijgt u gelegenheid de verloren minuten kostenloos in te halen op een ander tijdstip. Mochten zich om welke reden dan ook vanuit Online Pedagoog interrupties of storingen voordoen tijdens uw chatsessie, geldt dit uiteraard ook. We streven ernaar om dit te allen tijde te voorkomen.  

Hoe snel krijg ik antwoord op mijn e-mail?

Wij streven ernaar om uw mail binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Geregeld komt het voor dat we naar aanleiding van uw hulpvraag nog enkele aanvullende vragen aan u hebben. De e-mails worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

 


 

Staat uw vraag er niet tussen? Mail vrijblijvend en kostenloos naar Online Pedagoog; wij staan u graag te woord!

NB: Opvoedingsvragen worden enkel via de betaalde weg beantwoord.